Cât vom mai purta mască ? - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Harghita Hunedoara Maramures Mures Pastila de sanatate Salaj Satu mare Sibiu

Cât vom mai purta mască ?

Întrebat cât timp va trebui să mai purtăm mască, dr. Valeriu Gheorghiță a spus că „în momentul în care vom ajunge la acel prag de imunizare colectivă şi în momentul în care nu constatăm emergenţa unor tulpini care nu sunt acoperite de vaccin, cu siguranţă la acel moment se poate renunţa şi la utilizarea măştilor de protecţie”.

Însă aș vrea să menţionez că prin folosirea corectă a măştilor de protecţie ne ferim de foarte multe alte infecţii cu transmitere respiratorie şi nu doar de infecţia cu SARS-CoV-2”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

https://www.trra.ro

Vineri, medicul Valeriu Gheorghiță estima că dacă totul merge conform planului, am putea declara la sfârșitul acestui an că avem pandemia sub control.

Acesta anticipează că România va atinge pragul de vaccinare de 70% a populației până în luna septembrie, dacă între timp nu apare vreo variantă a coronavirusului care să nu răspundă la vaccin. El a ținut să precizeze că vaccinurile actuale s-au dovedit eficiente împotriva tulpinii britanice, chiar dacă aceasta este mai contagioasă.

Cred că la sfârșitul anului putem aprecia că pandemia este sub control”, a arătat Valeriu Gheorghiță.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Mistret plimbaret, surprins printre blocuri (Foto)

observator

Alte cinci persoane ucise de coronavirus

observator

Perchezitii în judetul Alba

observator