Parlamentarii nu vor mai avea pensii speciale - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Alte stiri Financiar

Parlamentarii nu vor mai avea pensii speciale

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 24 februarie, decretul privind promulgarea legii referitor la eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Pe data de 17 februarie, parlamentarii au votat pentru eliminarea acestor pensii speciale cu 357 de voturi „pentru”, 0 abţineri şi 0 voturi “contra”. Parlamentarii UDMR au fost prezenţi în sală, însă nu au votat.

https://www.trra.ro

De la data intrării în vigoare a prezentei legi încetează plata indemnizaţiilor pentru limită de vârstă acordate în baza prevederilor art. 49 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor”, prevede actul normativ.

Impactul bugetar al acestor pensii speciale, primite de foştii deputaţii şi senatorii din Parlamentul României, era de circa 1 milion de euro lunar. De aceşti bani beneficiau un număr de 827 de foşti parlamentari, potrivit g4media.ro.

Pensia medie a unui fost parlamentar este de 5.741 de lei, însă cea mai mare pensie specială se apropie, anul acesta, de 15.000 de lei lunar (este vorba despre persoanele care au activat cel puţin 12 ani, adică trei mandate, în Parlamentul României).

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Alegerea primarilor în doua tururi ? Senatorii nu sunt de acord !

observator

Aproape 900.000 de mașini rechemate în service

observator

Cat mai trebuie sa purtam masca de protectie ?

observator