Gripa aviară scumpeşte carnea de pui - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Financiar Harghita Hunedoara Maramures Mures Salaj Satu mare Sibiu

Gripa aviară scumpeşte carnea de pui

Scumpiri de până la 30% la carnea de pui – asta estimează specialiştii în următoarele luni, dacă răspândirea gripei aviare nu se va opri. De la începutul anului, sute de focare au fost confirmate în 17 ţări europene, inclusiv în România.

În ţară, a ajuns focarul de aviară a ajuns la Timiş, Constanţa şi Ilfov. Şi pesta porcină se răspândeşte agresiv, numai că experţii nu se aşteaptă la creşteri de preţuri.

https://www.trra.ro

Marii producători europeni au interdicţie să mai exporte în Asia, astfel că supraproducţia lor se va vinde pe piaţa europeană.

Doar în perioada 15 ianuarie – 4 februarie, Organizația mondială pentru sănătate animală a raportat 500 de focare în 17 ţări europene, inclusiv în România.

Dacă virusul va continua să se răspândească rapid, preţul cărnii de pui va creşte în România, spun fermierii.

În următoarea perioadă, din cauza gripei aviare ne putem aştepta la o creştere de cel puţin 30%. Dacă focarele de care vorbim se vor extinde şi vor avea efect asupra fermierului, bănuiesc că acest lucru se va întâmpla înainte de venirea verii, adică până în mai.

Fermele vor fi nepopulate, va fi o criză majoră de carne de pasăre”, a spus Puiu Ilisei, crescător de păsări.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Baschet: Nicio șansa pentru bucuresteni !

observator

Ministrul Sănătății: „Vorbim poate de o relaxare după 15-20 mai sau 1 iunie”

observator

Scandal mare. Si-a batut nevasta si pruncii

observator