Elevii vor avea ore de educatie sexuala in scoli - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Harghita Hunedoara Maramures Mures Salaj Satu mare Sibiu

Elevii vor avea ore de educatie sexuala in scoli

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că elevii au nevoie de ore de educație sexuală în școli și, totodată, anunță că astfel de ore au loc și în prezent, în cadrul disciplinei Educație pentru sănătate, dar care este opțională și la care nu participă un număr mare de elevi.

Cu siguranță este nevoie de educație sexuală, există și în acest moment în cadrul disciplinei Educație pentru sănătate care este însă o disciplină opțională, urmată de un număr relativ redus de elevi”, a declarat ministrul Educației.

https://www.trra.ro

Subiectul privind educația sexuală în școli a fost deja inclus în planurile-cadru pentru licee, care stabilesc ce materii se predau și numărul de ore aferent fiecărei materii în parte în clasele de liceu.

Este vorba de curriculum, este vorba de planurile-cadru de liceu. Știți foarte bine că au fost lansate în dezbatere planurile cadru pentru întregul învățământ liceal. În urma consultării publice au rezultat mai bine de 1.000 de propuneri de modificare, lucru care ne-a condus la concluzia că este bine să analizăm în amănunt, în ansamblu, planurile cadru, adică lista de discipline şi numărul de ore alocat fiecărei discipline, inclusiv disciplina despre care vorbiţi şi în urma acestei consultări să pornim cu dreptul într-un mod în care să avem acceptul întregii societăţi, să avem planuri cadru adaptate cerinţelor societăţii, cerinţelor angajatorilor şi, bineînţeles, adecvate secolului XXI”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

A furat doua biciclete. Prejudiciu de 3000 de lei

observator

Pasul Gutâi, blocat. Ce spun meteorologii

observator

S-a decis ! Se refera la fostul ministru Sorina Pintea !

observator