Amenzi pentru arderea resturilor vegetale rezultate din curățarea grădinilor - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Alte stiri

Amenzi pentru arderea resturilor vegetale rezultate din curățarea grădinilor

Dacă vreți să va faceți curat în curte și grădină trebuie să știți că în cazul în care dați foc resturilor vegetale riscați să primiți o amendă destul de mare. Reprezentanții Gărzii de Mediu anunță că arderea frunzelor și a resturilor provenite din curățenia de primăvară afectează calitatea aerului.

De aceea, din acest an activitatea este interzisă, iar cei care o practică sunt amendați. Noile reguli au prevăzute, începând din data de 20 februarie  și sancțiuni.

https://www.trra.ro

Persoanele care își curăță grădinile și apoi incendiază resturile vegetale vor fi sancționate, conform unui act normativ care a intrat în vigoare luna trecută.

O practică „tradițională” adânc implementată în mentalul colectiv trebuie schimbată rapid. Arderea frunzelor, resturilor de la toaletarea copacilor, resturilor vegetale, gunoiului de grajd și în general a deșeurilor compostabile este interzisă din data de 20 februarie 2021.

Amenzile sunt de la 400 lei la 800 lei, pentru persoanele fizice, și de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru persoanele juridice. Sănătatea fiecăruia din noi este influențată permanent de calitatea aerului pe care îl respirăm”, au explicat cei de la Garda de Mediu.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Anul acesta vom sărbători Ziua națională a bicicletei

observator

Începutul primăverii astronomice

observator

Doi morți ! Au ales aceeași metoda

observator