Observator Transilvan
Alba

Impadurire în judetul Alba

Aproape 130 de hectare vor fi împădurite, în județul Alba, în această primăvară. Direcția Silvică Alba va planta puieţi forestieri în cadrul Programului Național de Împădurire al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva pentru primăvara 2021. Cu această ocazie vor fi regenerate 114,93 ha fond forestier, iar în acelaşi timp vor fi efectuate lucrări de completări pe 14,27 ha fond forestier.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta circa 20 milioane de puieți forestieri în campania de împăduriri de primăvară, în cursul căreia vor fi regenerate 9.130 hectare fond forestier, din care 6.015 prin regenerări naturale și 3.115 hectare prin regenerări artificiale, adică lucrări de împăduriri.

https://www.trra.ro

În același timp, vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.439 hectare fond forestier și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe alte 132 hectare.

Toți puieții forestieri necesari lucrărilor de regenerare a pădurilor sunt produși în pepinierele Romsilva.

Romsilva va regenera în cursul anului 2021, în campaniile de împăduriri de primăvară și toamnă, 12.670 hectare, din care 8.037 hectare prin regenerări naturale și 4.633 hectare prin lucrări de împăduriri. Lucrările de regenerare a fondului forestier proprietatea publică a statului din acest an vor fi făcute în urma unei investiții de 199,2 milioane lei.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Perchezitii la casa barbatului care a vrut sa dea mita 100.000 de euro

observator

Vremea se incalzeste

observator

Satu Mare are cea mai mare rata de infectare

observator