Catedrala de Lemn a Rarăului - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Turism

Catedrala de Lemn a Rarăului

Despre Bucovina poti sa vorbesti ore in sir. Bucovina este fara dar si poate una dintre cele mai frumoase zone ale tarii cu plusurile si minusurile ei. Bucovina chiar ascunde adevarate comori.

Minunile naturale ale Bucovinei reprezintă unele dintre cele mai importante atracții turistice. Atunci când rostesti Bucovina sunt multe cuvinte frumoase care-ți răsar în minte, dar poate cele mai importante dintre acestea sunt ”peisaje fantastice”.

https://www.trra.ro

Putem completa atracțiile turistice din Bucovina cu tradiții demult uitate, evenimente interesante, activități sportive foarte captivante și multe altele, dar în acest articol vorbim doar despre o anumită frumusețe naturală care stârnește admirația vizitatorilor: Rezervația Naturală Codrul Secular Slătioara.

Astazi vorbim despre Codrul Secular Slatioara, pădurea supranumită și ”Catedrala de lemn a Rarăului” care face parte din Patrimoniul Mondial al Umanității UNESCO. Mai mult decât atât, aceasta reprezintă cea mai veche pădure virgină de răşinoase din Europa, ca suprafaţă, dar nu şi ca vechime, fiind depăşită de o rezervaţie din Germania.

Pe scurt, această rezervație reprezintă o arie protejată aflată pe versantul sud-estic al masivului Rarău, în județul Suceava, pe teritoriul comunei Stulpicani și a satului Slătioara.

Această zonă a dobândit statutul de Rezervație Naturală încă din 1941, bucurându-se astfel de mai bine de 75 de ani de recunoaștere națională pentru comorile naturale pe care le adăpostește.

Rezervația Naturală Codrul Secular Slătioara este una dintre cele două păduri de rășinoase din Europa, cealaltă fiind găsită în Germania.

Indiferent de locul din care te pornești, este important să-ți setezi ca destinație satul Slătioara, în Valea Slătioara, comuna Stulpicani, județul Suceava.

În ultimii 10-15 kilometri drumul nu mai este la fel de bun ca pe șoseaua națională, dar poate fi străbătut și cu mașini mici fără mari probleme.

Intrarea în rezervație se face prin capătul de sus al satului, unde se află și cantonul silvic. Tot ce trebuie să faci este să urmărești traseul marcat cu cruce albastră, care se întinde tocmai până pe vârful Rarău și Cabana Rarău.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Numar record de pasageri, de sărbători, pe Aeroportul din Cluj

observator

Bilete de tren mai ieftine în weekend

observator

Calatorie de poveste la “Castelul din nori” (Foto)

observator