Traseul „300 de Scari” pe care trebuie sa il parcurgeti o data in viata - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Turism

Traseul „300 de Scari” pe care trebuie sa il parcurgeti o data in viata

Iubitori sau mai putini iubitori ai muntelui, „Traseul 300 de scari”, merita descoperit si parcurs mai ales in anotimpurile calde. Cand va vine cheful sa iesiti din rutina si sa plecati cat mai departe de galagia orasului, acest traseu este mai mult decat binevenit.

Unde trebuie sa ajungeti? In stațiunea Slanic Moldova, o statiune in care orice ai alege sa faci cu siguranța nu te vei plictisi. Peisajele sunt absolut superbe, iar aerul…aerul este pur.

https://www.trra.ro

Revenind la traseu, va spunem inca o data ca merita parcurs.

Traseul 300 de scări” reprezintă, de fapt, o plimbare prin pădurile de la poalele muntelui Dobru, deasupra zonei izvoarelor minerale din Slănic Moldova şi de-a lungul Cheilor Slănicului.

Traseul porneşte din staţiune, din apropierea zonei izvoarelor, chiar din dreapta izvorului denumit „300 de scări”. Scările urcă prin pădure uneori abrupt şi în serpentine, alteori mai domol. Din loc în loc sunt zone în care se poate vedea staţiunea şi munţii Nemira.

La coborâre, unele porţiuni sunt ceva mai abrupte dar practicabile chiar şi pentru turiştii care vin la odihnă în staţiune, cu toate că unii turişti preferă să se întoarcă pe scări la punctul de plecare. Traseul revine în staţiune prin zona Popasului, aproape de Cascadă şi continuă de-a lungul Cheilor Slănicului până în zona izvoarelor.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Bistrița-Năsăud, la Târgul de Turism al României

observator

Drumetie in Muntii Gutai … natura amortita in plina iarna (Foto)

observator

Suiorul pregatit pentru a-si primi turistii

observator