S-a încheiat ediția 2020-2021 a Diviziei A1 - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Maramures Sport

S-a încheiat ediția 2020-2021 a Diviziei A1

S-a încheiat ediția 2020-2021 a Diviziei A1 de volei masculin, desfășurată în condiții speciale cauzate de pandemia de coronavirus, sub formă de turnee.

Pentru Știința Explorări a fost un campionat plin de evenimente, pe care l-a încheiat până la urmă cu bine.

https://www.trra.ro

În vară lotul a fost primenit serios, la echipă venind Marius Cheagă, Dan Silvășan-Pașca, Eduard Catrina, Yordan Zhelyazkhov, Cristian Badea și Adrian Săvoiu, ultimii doi fiind la primul an de seniorat.

De asemenea, după ce a fost timp de 16 ani secundul lui Marius Botea, antrenorul Sorin Pop a plecat la SCM Zalău, cu care a devenit vicecampion național, atribuțiile lui fiind preluate de Gheorghe Socaciu și Ciprian Neamț.

A urmat o lovitură grea primită de echipă, chiar înaintea startului sezonului, când antrenorul Marius Botea, statisticianul Rolland Balog și jucătorii Robert Țuțea, Dragoș Răileanu, Eduard Catrina, Sorin Dragomir, Andrei Butnaru, Yordan Zhelyazkhov, Laurean Crișan și Adrian Săvoiu au fost depistați cu Covid-19. Astfel, Știința Explorări nu s-a putut prezenta la turneul de la București și a pierdut cu 3-0 partidele cu CSU Știința București și Universitatea Cluj, echipe în fața cărora, cel puțin teoretic, ar fi putut obține puncte.

Înaintea următorului turneu, de la Dej, echipa a făcut doar două antrenamente, după ce jucătorii au ieșit din carantina de 14 zile. Prima victorie a venit abia în 6 decembrie, 3-0 cu CSU Brașov.

La finalul anului 2020 bulgarul Yordan Zhelyazhkov a plecat de la echipă, dar Știința Explorări a obținut în continuare două victorii extrem de importante, cu CSU București (3-0) și Universitatea Cluj (3-1), care s-au dovedit a fi decisive pentru calificarea în grupa 5-8.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Viceprimarita, de la anul, în Borsa ?

observator

Pădurile din Maramures, luate la control

observator

Copil bătut și amenințat de cantorul din sat. Cazul a ajuns în atenția Poliției

observator