Se anunta investitii in judetul Satu Mare - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Financiar Satu mare

Se anunta investitii in judetul Satu Mare

Firmele germane rămân active pe piața forței de muncă sătmărene. Ne-a asigurat de acest lucru ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt, care s-a aflat astăzi, 19 aprilie, într-o ultimă vizită oficială în județul Satu Mare, înaintea încheierii mandatului în România.

Excelența Sa a avut o întrevedere cu oficialii sătmăreni, cărora le-a mulțumit pentru colaborarea constructivă și sprijinul pe care îl acordă administrația locală companiilor germane care au investit în județul Satu Mare.

https://www.trra.ro

Toate firmele germane sunt interesate să își mențină investițiile în județul Satu Mare și să păstreze locurile de muncă ale sătmărenilor, în ciuda provocărilor pandemice. Coloana vertebrală a relațiilor noastre o reprezintă economia, iar investitorii germani sunt mulțumiți de nivelul de colaborare cu autoritățile sătmărene”, a subliniat Cord Meier-Klodt.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, i-a prezentat ambasadorului proiectele aflate în desfășurare și perspectivele de dezvoltare ale județului.

În continuare strategia noastră este să dezvoltăm infrastructura, astfel încât să rămânem atractivi pentru mediul de afaceri și să generăm o stabilitate financiară și socială a întregii regiuni. În perioada următoare vom atrage în județ sute de milioane de euro prin diferite programe de dezvoltare în domenii cheie, iar peste trei săptămâni vom avea primul zbor direct Satu Mare – Frankfurt. Continuăm să punem accent pe dezvoltarea învățământului dual și suntem în tratative cu câteva facultăți pentru dezvoltarea unor cursuri de masterat, astfel încât să punem la dispoziția investitorilor cât mai mulți specialiști. Debirocratizarea instituțiilor de stat și dezvoltarea unor tehnologii “green energy”, sunt alte obiective pe care le avem în vedere și care vor veni în sprijinul agenților economici”, spune Pataki Csaba.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Începe eliberarea adeverintelor fermierilor pentru 2020

observator

Beat turtă, și-a parcat mașina în șanț

observator

KaravanAct la Carei (Foto)

observator