Observator Transilvan
Arad

Arad: Targurile de animale rămân inchise

Cu 25 de focare de pestă porcină africană active, după ce 20 de focare au fost stinse la sfârșitul săptămânii trecute, deschiderea târgurilor de animale este imposibilă în Arad.

Un anunț lansat la nivel național pe paginile de specialitate a readus în discuție deschiderea târgurilor, după ce un senator PSD ar fi obținut promisiunea de la directorul ANSVSA că târgurile se vor deschise până la finele lunii mai. Momentan informația nu a fost confirmată de către directorul Autorității Sanitar Veterinare, iar în condițiile legislative actuale nici nu ar fi posibil.

https://www.trra.ro

În zona noastră cu siguranță nu se poate vorbi despre redeschiderea târgurilor de animale. Avem focare active de pestă porcină africană și răspândirea acestei boli impune măsuri tot mai drastice în multe localități din județ. Momentan avem 25 de focare active, după ce la sfârșitul săptămânii trecute am reușit să închidem 20 de focare. Totuși, aceste focare impun restricții, în primele zile de la depistarea focarelor fiind chiar interzisă mișcarea oricărui tip de animale în acele zone. Așadar, aplicat pe legislația actuală cu siguranță nu putem vorbi de o redeschidere a târgurilor de animale”, a punctat dr. Marcel Roșu, directorul DSVSA Arad.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Iustin Cionca: „Avem trei scenarii pentru Aradul următoarelor săptămâni, investițiile sunt pe primul loc!

observator

Cand vor avea loc alegerile parlamentare ?

observator

Politia: Nu deschideti acest link !

observator