Farmaciile pot face teste rapide antigen - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Harghita Hunedoara Maramures Mures Pastila de sanatate Salaj Satu mare Sibiu

Farmaciile pot face teste rapide antigen

Anunțul despre vaccinarea în farmacii a intervenit în contextul discuției despre testarea rapida pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2, care de-acum va putea fi făcută și în farmacii.

Ministerul Sănătății a aprobat luni un ordin care prevede că farmaciile pot opta pentru realizarea testelor antigenice rapide, după obținerea unui aviz temporar emis de DSP. Personalul care va fi implicat în activitatea de testare urmează să fie instruit gratuit, iar procedura de testare se va face în spații special amenajate în farmacii.

https://www.trra.ro

Ordinul Ministerului Sănătății prevede că circuitul persoanelor care vor să se testeze trebuie să fie delimitat prin marcaje sau paravane de circuitul normal pentru clienții farmaciei. Pentru testul propriu-zis nu se percepe un tarif, însă farmaciile pot percepe un cost pentru serviciul de testare.

În acest moment, pentru testarea rapidă în farmacii este prevăzut un stoc de 500.000 de teste.

Îi felicit pe colegii mei că au finalizat partea asta cu testarea în farmacii, era necesară și la îndemână, tocmai pentru a reduce pe cât posibil, în momentul în care ești infectat, (riscul de răspândire – n.r.), să poți foarte repede să-ți dai seama, să te izolezi”, a comentat vicepremierul Dan Barna, luni seara, la Digi24.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Bataie la un local din Baia Mare

observator

Parteneriat educațional între Teatrul de Nord și Inspectoratul Școlar Județean

observator

Ce servicii online oferă Primăria Oradea?

observator