Maraton montan in judetul Brasov - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Brasov Sport

Maraton montan in judetul Brasov

După pauza de anul trecut, când multe competiții sportive au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus, anul acesta, în 16 și 17 iulie, pe potecile de pe Tâmpa și din Postăvarul se va desfășura, din nou, Brașov Marathon, eveniment ce a ajuns la a IX-a ediție.

Pentru prima dată, cursele vor avea loc pe parcursul a două zile, respectiv 16 și 17 iulie. Vor fi trei curse: cros – 9 km, semimaraton – 21 km și maraton –  Până în prezent, la cele trei competiții din cadrul maratonului – cros, semimaraton și maraton – 38 km, iar organizatorii au anunțat că s-au înscris aproape 1.400 de participanți. Competiția este organizată de Clubul pentru Protecția Naturii și Turism (CPNT), cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

https://www.trra.ro

Crosul este recomandat începătorilor. Este un traseu relativ accesibil, urcă din Piața Sfatului pe drumul serpentinelor până pe vârful Tâmpa, apoi coboară pe forestier în Răcădău și  ocolește masivul înapoi către Piața Sfatului. Semimaratonul este o cursă intermediară, pentru cei ce aleargă de cel puțin un an, se antrenează ceva mai mult față de începători, are și o distanță mai mare, de 21 de kilometri, și parcurge de două ori urcarea spre vârful Tâmpa pe diferite trasee și înapoi, finish-ul fiind tot în Piața Sfatului. Iar maratonul este proba cea mai lungă a noastră, are 38 de kilometri distanță, o diferență de nivel apreciabilă, de peste 2.000 de metri pozitiv. Această probă urcă inițial pe vârful Tâmpa, apoi până pe Vârful Postăvaru, la altitudinea de 1799 de metri, deci trebuie o pregătire în prealabil. Este o cursă mult mai solicitantă și nu este recomandată începătorilor”, a precizat Adrian Brănescu, președintele CPNT.

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Handbal feminin: Căpitanul nationalei, are COVID

observator

Tarifele RCA vor crește semnificativ pentru anumiți șoferi

observator

Aplicarea vizei anuale a autorizației de mediu este obligatorie!

observator