Via Transilvanica la peste 1000 de km - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Turism

Via Transilvanica la peste 1000 de km

Dacă toate lucrurile merg după plan, sâmbătă vom depăși pragul de 1.000 de kilometri de Via Transilvanica. Și încercăm să ne gândim la acest lucru fără prea mult “dacă”, dar uneori avem în față ceva care pare rupt din vise. Nu mai avem cum să dăm înapoi.

După lansarea județului Caraș-Severin, care va avea loc sâmbătă la Gărâna, vom avea 1.077 de kilometri de traseu, rupți de două județe: Alba și Hunedoara. Ele fac parte din planul pentru viitorul apropiat, dar au nevoie de resurse de toate felurile (mai ales că ultima sută e tot timpul cea mai grea), pentru a întregi magistrala Via Transilvanica. Ca o coloană vertebrală care ne va ține drepți, chiar dacă rucsacul în spate face mersul aplecat, și măcar în fața naturii, a oamenilor pe care îi vom întâlni, sau pe care i-am întâlnit deja și a unui drum care ne unește. De asta am avut nevoie și asta trebuie să ducem la bun sfârșit.

https://www.trra.ro

Când am lansat acest proiect acum trei ani, am prezis că vom avea nevoie de cel puțin zece ani de atunci înainte, pentru a finaliza un așa proiect. Au trecut trei din 2018 până acum și sâmbătă vom avea (trebuie să o spunem: dacă totul merge conform planului) peste 1.000 de kilometri dați în folosință. Și în 2018 nici nu credeam că în zece ani vom atinge acest prag, planul era mai mic. Lucrurile acestea s-au întâmplat și se întâmplă nu numai pentru că suntem noi niște viteji, care au întâlnit alți viteji din mai multe locuri din țară și s-au apucat de lucru, cu promisiunea unei “întâlniri la mijloc”. Adică este o parte (dramatizată, e adevărat) din poveste. Dar fără resurse, ar fi fost cam greu. De aceea mulțumim partenerului nostru strategic Raiffeisen Bank Romania care participă an de an la acest proiect. E un moment bun să fim recunoscători și să apreciem cam ce gen de eforturi presupune un proiect cum e Via Transilvanica. E o poveste mai complexă decât am crezut, mai concentrată, mai plină de evenimente, personaje, locuri noi. Si în curând 1.077 kilometri finalizați, care să vă spună și vouă povestea”, a anunțat Asociația Tășuleasa Social.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Jandarmeria: În toate împrejurările datoria față de cetățeni este în prim plan!

observator

Un nou pericol ii paste pe turistii care vizitează Grecia

observator

Drumetie în Muntii Piatra Craiului

observator