Festival de arte vechi la Bistrita - Observator Transilvan
Observator Transilvan
Bistrita Nasaud Life

Festival de arte vechi la Bistrita

Dacă vă era dor de atmosfera de acum sute de ani a burgului Bistrița aveți un motiv de bucurie. Vă încântă, în curând, concerte de muzică veche, expoziții de pictură de inspirație săsească, ateliere și târg de meșteșuguri vii, dansuri din perioada de glorie a cetății.

Festivalul de arte vechi este un proiect inițiat de Asociația Culturală Bistrița Medievală și finanțat din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general de către Primăria Bistrița.

https://www.trra.ro

În perioada 6-8 august, publicul larg se va putea delecta cu trei concerte de muzică veche avându-i ca protagoniști pe Nicolae Szekely la lăută renascentistă, archlute și chitară barocă, Norbert Töttösy în cadrul concertului de inaugurare a sistemului pneumatic proaspăt renovat și extins al orgii Bisericii Romano-Catolice ”Sfânta Treime” Bistrița, recitalul grupului Huniadi Cantores ce va avea loc la foișorul din Parcul Municipal, iar grupul de dansuri Nosa va anima centrul vechi al Bistriței.

Artistul plastic Silvia Țogorean va vernisa, în data de 6 august, o expoziție personală de pictură tradițională săsească la Casa Argintarului și vă invită la ateliere de creație, iar pe toată perioada festivalului, 6-8 august, pe pietonalul Liviu Rebreanu se va desfășura târgul de meșteșuguri, se arată într-un comunicat.

Evenimentele vor putea fi urmărite și pe pagina de Facebook a festivalului – https://www.facebook.com/Festivalul-de-Arte-Vechi-Bistrita-725062924937390

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Vremea se incalzeste

observator

Ce pagube au facut inundatiile ?

observator

Primăria oferă programe atractive pentru week-end-urile de vară

observator