Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Financiar Harghita Hunedoara Maramures Mures Pastila de sanatate Salaj Satu mare Sibiu

Bani şi premii pentru vaccinare ? Ce spun autoritățile ?

Românii ar putea fi, în curând, stimulaţi pentru a merge să se vaccineze împotriva COVID-19. Planul a fost iniţiat de Ministerul Sănătăţii şi prezentat deja în coaliţia de guvernare.

Potrivit propunerilor puse pe masă de ministrul Sănătăţii, Ioana Mihaila, stimulentele pentru românii care merg să se vaccineze ar urma să fie diferenţiate pe categorii.

https://www.trra.ro

Astfel, ar fi vorba despre tichete de masă pentru pensionari, vouchere de vacanță pentru familiile cu copii și loterii pentru toate persoanele majore. Acordarea acestora i-ar viza pe cei vaccinați cu schema completă.

Aceşti români ar urma să fie stimulaţi să se vaccineze, însă personalul medical care nu s-a vaccinat trebuie să se testeze pentru COVID-19 de cel puțin 4 ori pe lună până când prezintă dovada vaccinării complete, potrivit noii metodologii de testare aprobată de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Această regulă se aplică pentru unitățile sanitare care îngrijesc pacienți confirmați cu varianta Delta a coronavirusului și pentru cele care funcționează în localități în care rata de incidență COVID este mai mare de 1,5 cazuri la o mie de locuitori.

Obligația revine personalului medico-sanitar si auxiliar asimptomatic care nu s-a vaccinat și nici nu a avut COVID sau care nu s-a vaccinat și a avut COVID în urmă cu mai mult de 180 de zile. Dacă se testează cu test PCR trebuie să repete testul la fiecare 7 zile, iar dacă folosește teste antigenice rapide trebuie să facă acest lucru la interval de 3 zile.

Costurile acestor teste vor fi suportate chiar de către cadrele medicale.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Fara permis si cu o doza mare de alcool la volan !

observator

Mașina mistuita de flăcări. A ars în proportie de 90% (Foto)

observator

Ilegalități informatice. Percheziții în mai multe orașe din Europa … și în Satu Mare

observator