Observator Transilvan
Bistrita Nasaud

Biserica iluminata in rosu

Biserica Evanghelică din Bistrița, simbolul orașului, a fost iluminată vineri seară ȋn roşu, ȋn semn de solidaritate cu persoanele cu dizabilități intelectuale. Culoarea roşie poartă mesajul toleranței, al respectului și al celebrării diferențelor dintre oameni, a precizat Clubul Lions Bistrița.

Evenimentul ”Iluminat pentru incluziune” a fost organizat de Special Olympics România, cu sprijinul Districtului Lions 124 România, al Primăriei Bistrița şi al Clubului Lions Bistrița.

https://www.trra.ro

Suntem conştienți că incluziunea socială nu se poate realiza doar prin intermediul legilor, oricât de bune ar fi acestea. De aceea avem nevoie de implicarea societății civile. Parteneriatul dintre Special Olympics România şi Districtul Lions 124 România se bazează pe proiecte care promovează incluziunea socială și schimbarea mentalităţii individuale privind persoanele cu dizabilități. Comunitățile noastre trebuie să înveţe să redescopere valorea solidarităţii sociale, să se convingă că o societate incluzivă este mai bună pentru fiecare cetațean în parte. ​Evenimentul ”Iluminat pentru incluziune” a celebrat incluziunea, adică diversitatea şi diferenţele dintre semeni, asumate cu respect şi recunoştinţă”, a menționat sursa citată.

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Vouchere pentru copiii care se legitimează la un club sportiv

observator

Bărbat dispărut de acasă, găsit mort

observator

Ti se supenda pensia de urmas, daca nu depui si acest document

observator