Observator Transilvan
Bistrita Nasaud Pastila de sanatate

UPU Bistrita: Lucrările sunt în linie dreapta !

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a făcut o vizită pe șantierul viitoarei Unități de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Bistrița.

Când Raed Arafat, fondatorul SMURD în România, spune că noul UPU-SMURD este exact ceea ce au nevoie pacienții, bucuria că ai făcut ceea ce trebuia este dincolo de cuvinte. Lucrările la noul UPU sunt vizibile, iar vizita și evaluarea pozitivă a proiectului de către d-nul Raed Arafat ne încurajează să o finalizăm cât mai repede. Atât pacienții, cât și cadrele medicale vor beneficia de aparatură medicală de ultimă generație și o suprafață totală de ~2.000 de metri pătrați (față de 280 mp, cât a fost în vechiul UPU). Așadar, o investiție în sănătate care va reduce semnificativ timpii de așteptare, va facilita accesul persoanelor cu dizabilități, prin crearea infrastructurii necesare (lift, rampe de acces) și va crește calitatea actului medical. Felicitări, Gabriel Lazany, pentru gestionarea proiectului. Continuăm să punem sănătatea pe primul loc!”, a menționat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

https://www.trra.ro

El a anunțat că într-o lună – o lună și jumătate vor fi gata lucrările pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Bistrița. Valoarea contractului este de 9,3 milioane lei (2 milioane de euro), bani din fonduri europene prin POR (1,5 milioane euro) și din bugetul județului (500.000 de euro).

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Este grav bolnav. Are nevoie de sange

observator

Manualele şcolare de clasa a IX-a ar putea ajunge la elevi în luna decembrie 2021

observator

Meteorologii anunța vreme rea

observator