Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Financiar Harghita Hunedoara Maramures Mures Salaj Satu mare Sibiu

Termenul limită de conectare a aparatelor de marcat electronice este: 30 noiembrie 2021

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj-Napoca reamintește operatorilor economici faptul că, potrivit legislației, au obligația de a asigura conectarea la distanță a caselor de marcat (aparate de marcat electronice fiscale – denumite în continuare AMEF).

Termenul limită de conectare a AMEF este:

https://www.trra.ro

– 30.11.2021, pentru AMEF deținute de operatorii economici încadrați în categoria contribuabililor mici și mijlocii.

Conectarea AMEF la serverele ANAF va presupune renunțarea la anumite declarații care se depun periodic de către contribuabili având ca efect o simplificare a obligațiilor declarative, în eventualitatea realizării cu succes a procesului și transmiterii datelor complete.

Precizăm că, în situația în care utilizați AMEF instalate în zone nedeservite de rețele de comunicații electronice, aveți obligația completării și transmiterii declarației prevăzute în Anexa nr. 2 la ordin, până la termenul anterior menționat.

Nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 8.000 și 10.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Smiley s-a dus la „Chefi la cutite”

observator

Alte doua decese la Satu Mare

observator

Ilegalități informatice. Percheziții în mai multe orașe din Europa … și în Satu Mare

observator