Observator Transilvan
Pastila de sanatate

La ce e bun uleiul de cocos ?

Uleiul de cocos este tot mai popular, lucru care nu ar trebui să ne mire, mai ales dacă ne gândim la toate avantajele sale. Are o mulțime de beneficii pentru sănătate, un gust delicat și delicios, aș adăuga eu, și poate fi folosit într-o mulțime de situații.

Este un ulei extrem de versatil pe care îl poți folosi pentru:

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

1.Protejează pielea împotriva razelor ultraviolete

Aplicat pe piele, uleiul de cocos protejează împotriva razelor UV responsabile de apariția ridurilor, a petelor maronii și chiar a cancerului de piele. Un studiu recent a demonstrat că uleiul de cocos blochează 20% dintre razele ultraviolete. Un alt studiu estimează că uleiul de cocos are SPF 7.

2.Sporește metabolismul

Uleiul de cocos conține acizi grași care sunt repede absorbiți în organism și ajută la creșterea numărului de calorii pe care le arzi.

3.Este bun pentru gătitul la temperaturi înalte

Are un conținut foarte mare de grăsimi saturate. De fapt, aproximativ 87% dintre grăsimile sale sunt saturate. Această informație îl face bun pentru gătitul la temperaturi înalte, inclusiv prăjitul.

4.Îmbunătățește sănătatea dentară

Reprezintă o armă puternică împotriva bacteriilor, inclusiv streptococcus mutans, bacteria ce se găsește în gura noastră și provoacă placă bacteriană, carii și afecțiuni gingivale.

5.Ajută la tratarea iritațiilor și eczemelor pielii

Cercetătorii au demonstrat că uleiul de cocos are efecte pozitive împotriva dermatitei și a altor afecțiuni ale pielii, cel puțin la fel de bune precum uleiurile minerale sau alte creme convenționale.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Zeci de vaccinari, in ultimele 24 de ore, la Satu Mare

observator

S-au aprobat criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear

observator

Învață manevrele de resuscitare ! Și tu poți fii salvator !

observator