Observator Transilvan
Satu mare

La noapte se schimba ora ! Nu uitați sa dați ceasurile înapoi !

Nu uitați, oameni buni ! In noaptea de azi, 26 spre duminică, 27 octombrie România trece la ora de iarnă, astfel ora 04.00 va deveni ora 03.00. Însă, schimbarea orei a ajuns să fie mai mult un disconfort, producând perturbări de bioritm. Nu doar somnul poate fi perturbat, ci și pofta de mâncare, capacitatea de muncă, concentrarea și stările de dispoziție.

Până în 2021, statele membre ale Uniunii Europene trebuie să stabilească dacă vor să aplice în mod permanent ora de vară sau ora de iarnă, în condițiile în care in urma unui sondaj 84% dintre respondenți au spus să nu mai vor ca ora să se schimbe.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Un argument popular folosit în favoarea schimbării orei este acela că se presupune să ajute la economia energiei. De exemplu, un studiu din 2016 din Germania arată că economia energetică în ceea ce privește iluminatul nu ar fi decât de 0,8 la sută, dar nu au fost modificări în ceea ce privește încălzirea. Folosirea din ce în ce mai mult a becurilor economice oricum aduce după sine un consum mai mic energetic.

Unele persoane acuză o oboseală puternică după schimbarea orei, însoţită eventual de o senzaţie de disconfort şi chiar de dureri de cap. Pentru a depăşi această stare este nevoie de multă odihnă şi de necesitatea de a adopta un ritm de viaţă ce corespunde trecerii la noua oră de iarnă. Simptomele vor trece în câteva zile sau în maximum câteva săptămâni.

Related posts

Interventii multe. Vremea rea a facut ravagii la Satu Mare

observator

Peste 90.000 de persoane au trecut frontiera Romaniei, în ultimele 24 de ore

observator

Se lucreaza la drumurile judetene

observator