Observator Transilvan
Alte stiri

Legi mai aspre. Ce poți pati dacă le încalci

La data de 26 ianuarie, a intrat în vigoare Legea nr. 192 din 2019, pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice.

Actul normativ modifică și completează Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, Legea nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române și Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 104/2001 privind organizarea și funcționarea Poliției de Frontieră Române.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Este înăsprit cadrul juridic pentru o serie de fapte antisociale, precum refuzul persoanei de a da relații pentru stabilirea identității sale. Astfel, refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea ori la invitația justificată a organelor de urmărire penală sau a organelor de ordine publică, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei.

De asemenea, polițistul are dreptul să solicite persoanei care face obiectul legitimării să țină mâinile la vedere și, după caz, să renunțe temporar la mijloacele ce pot fi folosite pentru un atac armat.

https://www.amsieu.ro

Related posts

A început bătălia pentru Cotroceni ! Dancila în focul prezidentialelor !

observator

123 de romani, ucisi de coronavirus, în strainatate

observator

Coronavirus: Situatie exploziva ! 5 cazuri confirmate dintr-un foc !

observator