Observator Transilvan
Alte stiri Satu mare

Lidl scoate complet de la vânzare produsele de plastic de unică folosinţă

Începând de joi, 15 august, Lidl scoate complet de la vânzare produsele de plastic de unică folosinţă, cum ar fi pahare, farfurii adânci şi întinse, dar şi tacâmuri şi paie, şi testează alternative pentru pungile de la raioanele de legume şi fructe şi brutărie, informează compania.

Totodată, Lidl va începe în acest an testarea unei soluţii de tip sacoşă reutilizabilă pentru cântărirea şi transportul fructelor şi legumelor.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

În 2018, compania a anunţat că îşi propune să reducă plasticul utilizat cu cel puţin 20%, până în 2025. De asemenea, demersurile se află în linie cu decizia Consiliului UE, de a interzice utilizarea articolelor din plastic de unică folosinţă, fiind asumate de Lidl în mod voluntar, înainte ca aceasta să intre în vigoare, în anul 2021.

Ca parte a aceleiaşi strategii mai ample, Lidl România va introduce ambalaje prietenoase cu mediul pentru articolele marcă proprie, ce alcătuiesc aproximativ 80% din întregul sortiment de produse.

Până în 2025, toate ambalajele din plastic pentru mărcile proprii vor fi concepute astfel încât să fie 100% reciclabile.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Atenție soferi ! Ceața densa în mai multe locuri din țara

observator

Epidemia de rujeola face victime. Au murit 64 de persoane în Romania !

observator

Cod galben de vant in mai multe judete din Transilvania

observator