Observator Transilvan
Cluj

Localitatea clujeană Hagău va beneficia de apă potabilă furnizată în sistem centralizat

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tişe, a semnat autorizația de construire necesară în vederea demarării lucrărilor de introducere a rețelei de alimentare cu apă potabilă în satul Hagău, comuna Cătina.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este foarte important să fie asigurate condiții egale de acces la serviciile de utilități publice, pentru toți locuitorii județului. Pentru cetățenii satului Hagău introducerea rețelei de apă este cu atât mai importantă cu cât o mare parte dintre aceștia se întrețin exclusiv din agricultură și creșterea animalelor, astfel că cererea de apă potabilă, cu precădere în timpul perioadelor secetoase, a ajuns să fie tot mai mare”.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Având în vedere faptul că satul Hagău, aflat la granița cu județul Bistrița-Năsăud, nu dispune de apă potabilă furnizată în sistem centralizat, primăria comunei Cătina a demarat un proiect de înființare a unei rețele publice de alimentare cu apă, care să deservească întregul sat.

Conform proiectului tehnic, noua rețea de apă va avea o lungime totală de 14,8 km. Având în vedere configurația terenului, apa va fi transportată sub presiune, prin intermediul a două stații de pompare. De asemenea, proiectul mai prevede amplasarea unui rezervor de înmagazinare a apei cu un volum de 115 mc. Sursa de apă o reprezintă rețeaua de distribuție existentă în localitatea Cătina, aflată în administrarea Companiei de Apă Someș.

În valoare de 4.085.863 de lei, lucrările se vor derula pe o perioadă de maxim doi ani. La finalizarea lor, rețeaua va fi preluată în sistem de operatorul regional Compania de Apă Someș, societate aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Tamponare pe un drum fără circulatie. Cum au reușit ? (Foto)

observator

Contestații Evaluare Naționala

observator

Se majoreaza alocatiile pentru copii. Vezi de când

observator