Observator Transilvan
Bistrita Nasaud Pastila de sanatate

Magazinele nealimentare cer certificatul verde la intrare

Magazinele nealimentare din Bistrița s-au conformat și cer, la intrare, certificatul verde chiar dacă acest lucru le atrage critici din partea celor care nu îl dețin.

În mai multe locuri din oraș, cei care nu dețin codul QR sunt îndemnați prin panouri amplasate la intrare să opteze pentru cumpărăturile online sau să se adreseze angajaților care le pot oferi consultanță și preiau comenzile în parcare.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

La un magazin de materiale de construcții, mobilă, decorațiuni interioare și altele, luni dimineața erau mai mulți angajați la intrare care scanau codurile QR ale celor care doreau să intre, așa încât oamenii să nu fie obligați să aștepte prea mult. Procesul a durat puțin. Au existat și reclamații verbale din partea celor nemulțumiți că li se îngrădește accesul pentru că nu dețin certificatul verde, însă li s-au arătat panourile cu indicații legate de ce pot face în această situație.

Certificatul verde a devenit obligatoriu pentru majoritatea activităților, potrivit hotărârii adoptate de CNSU. Astfel, este solicitat la intrarea în restaurante, hoteluri și pentru a ieși din casă după ora 22.00. Sunt luate în considerare doar certificatele care dovedesc vaccinarea sau trecerea prin boală.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Spitalele pot relua internarile

observator

Slovacia testează în masa

observator

Soferita ranita într-un accidet. Mașina făcută zob (Foto)

observator