Observator Transilvan
Brasov

Malformatie la inima, operata la Brașov. Ce tehnica au folosit chirurgii ?

Echipa de medici de la Centrul de chirurgie cardio-vasculara din cadrul Spitalului „Sf. Constantin” din Brașov a reușind să rezolve pe cale minim invazivă, o malformație congenitală complexă la inima.

Este vorba de un tânăr de 30 de ani, care, în urma unor controale cardiologice, a fost diagnosticat cu un retur venos pulmonar anormal, asociat cu defect septal atrial de tip sinus venosus. Mai precis, tânărul suferea de două malformații congenitale cardiace, prima cauzând o trecere anormală a sângelui din atriul stâng în cel drept, iar cea de-a doua fiind o malformație rară care constă în conectarea anormală a vaselor care transportă sângele oxigenat de la plămâni la inimă.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Incizia făcută pentru realizarea acestei intervenții a avut doar 4 centimetri, suficient pentru ca medicii să introducă instrumentele specifice folosite în cazul unei intervenții minim invazive.

Din echipa coordonată de fostul ministrul al Sănătăţii, dr. Victor Costache, medic primar chirurgie cardiovasculară, toracică și pulmonară, au făcut parte: dr. Felix Fărcaș și dr. Anca Chitic, chirurgi cardiovasculari; dr. Pitis Cristina, medic primar cardiolog, precum și dr. Mihai Chiloflischi, medic șef secție ATI și dr. Carmen Sircuță, medic specialist ATI.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Fata de 12 ani, disparuta de acasa

observator

Baschet: Programul grupelor Est și Vest din acest week-end

observator

Sancțiuni mai mari pentru vorbitul la telefon la volan

observator