Observator Transilvan
Alte stiri

Mascatii i-au găsit cu droguri cu tot în case. I-au incatusat pe loc (Foto)

Cresteau plantele în casa după care le comercializau. Însă mascatii au dat peste ei și au rupt firul profitabilei afaceri. Perchezitiile s-au lăsat cu retineri pentru 24 de ore.

Mascatii au efectuat un număr de 9 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Baia Mare, la locuințele a patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 36 de ani, suspectați de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada aprilie – octombrie 2019, inculpații au înființat două culturi outdoor de canabis pe malul râului Lăpuşel, pe care le-au recoltat, materia rezultată fiind uscată, ambalată, iar ulterior comercializată către persoane din anturajul acestora.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilita faptul că, în noaptea de 11/12.10.2019 inculpații au procedat la recoltarea uneia dintre culturile de cannabis, transportând întreaga masă verde rezultată cu un autoturism împrumutat, ulterior depozitând plantele recoltate (inflorescenţe şi frunze) într-un apartament aparţinând unui membru din familia unuia dintre inculpați, care a facilitat activitatea de depozitare punând la dispoziţia acestora cheile imobilului respectiv, în deplină cunoștință de cauză.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 5 kilograme de substanţă vegetală (inflorescenţe şi frunze de cannabis), o instalaţie destinată cultivării plantelor de cannabis indoor, precum și mai multe dispozitive utilizate la mărunţirea substanţei vegetale.
La data de 16.10.2019, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a celor 4 inculpați, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentați

Tribunalului Mureș cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Transilvania rămâne sub Cod galben de vreme rea

observator

Bilant Covid – 10 octombrie !

observator

Transilvania sub cod de vijelii și grindina

observator