Observator Transilvan
Alte stiri

Măsuri mai stricte ! Anuntul a fost făcut de ministrul Marcel Vela !

Ministrul Marcel Vela, a susținut în aceasta seara (azi, 21 martie) de la ora 20.00, o declarație de presă la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Au fost prezenți și secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu.

Marcel Vela a anunţat sâmbătă seara, în timpul unei conferinţei de presă, că în România nu avem răspândire comunitară extinsă. Ministrul spune că măsurile au fost luate pentru limitarea expunerii populaţiei. Acestea au fost luate de Inspectoratul de Urgenţă, însă au fost aprobate de Lodovic Orban şi de Guvern, ajungând de asemenea şi la Klaus Iohannis.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență – CNSSU a anunțat sâmbătă măsura prin care se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară. Prin excepție, sunt permise intervențiile stomatologice de urgență. Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Suplimentar, se suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul, a produselor și serviciilor, în centrele comerciale în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie.

Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane. Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.

În intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Va reamintim ca autoritățile au anunțat, azi, un nou bilant al îmbolnăvirilor de COVID-19: 367 de cazuri de români confirmați, o creștere cu 59 de cazuri noi față de ziua precedentă. Au fost cele mai multe cazuri confirmate într-o singură zi.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Incep preselecțiile iUmor. Unde și când

observator

Taximetrist injunghiat. Politistii au prins agresorul !

observator

Anunt de la Minister ! Toate activitatile scolare amanate !

observator