Observator Transilvan
Bihor

Miercuri, 11 mai a.c., echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Crișana” al județului Bihor a fost solicitată să intervină în incinta Aeroportului Oradea și în Borș, pentru asanarea a trei muniții rămase neexplodate din timpul celui cel de-al Doilea Război Mondial.

Astfel, în zona terminalului cargo din incinta Aeroportului Oradea, specialiștii pirotehniști au identificat două proiectile explozive de calibru 120 milimetri, acestea fiind descoperite de muncitorii care efectuau lucrări de decopertare a terenului.

În aceeași zi,  în localitatea Borș, un cetățean, care executa săpături pentru lucrări de canalizare, a descoperit o grenadă defensivă din cea de-a doua conflagrație mondială.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

După ridicarea munițiilor și asanarea zonelor în care acestea au fost găsite, pompierii militari au transportat grenada și cele două proiectile, în condiții de siguranță, la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii prin explozie controlată.

Reamintim cetățenilor că pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniție neexplodată au obligația să asigure zona, fără a o atinge, deoarece aceasta prezintă încă pericol de explozie, să îndepărteze întregul personal și să anunțe imediat serviciile de urgență profesioniste la numărul unic de urgență 112.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Guvernul nu are în vedere relaxarea restricțiilor

observator

Bani pentru fermieri

observator

Guvernul iar a schimbat regulile ! Câte persoane pot participa la nunti, botezuri și inmormantari ?

observator