Observator Transilvan
Satu mare

Noi proiecte sătmărene de succes publicate pe pagina Interreg Europe (Foto)

În decursul ultimilor ani, Consiliul Județean Satu Mare a lansat, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Interreg România Ungaria, numeroase proiecte finalizate cu succes. La sfârșitul anului trecut, la recomandarea specialiștilor programului transfrontalier EPICAH – Effectiveness of Policy Instruments for Cross – Border Advancement in Heritage, experții din Bruxelles au evaluat realizările ultimilor ani, ajungând la concluzia că aceste proiecte pot fi publicate pe site-ul oficial Interreg Europe, astfel proiectele româno-maghiare au devenit accesibile publicului larg.

Anul 2020 a adus noi succese județului Satu Mare, alte două proiecte fiind publicate pe site. Unul dintre aceste proiecte transfrontaliere este așa-numitul program gastronomic, care promovează arta culinară a regiunii. În anul 2012 a fost fondată, în cadrul Programului ENPI a Uniunii Europene de Cooperare Transfrontalieră 2007-2013, Rețeaua Carpatică de Patrimoniu Gastronomic cu participarea Asociației Turistice din Regiunea Ivano-Frankivsk (Ucraina), Asociația Ecologic (România), Camera de Comerț și Industrie, filiala Satu Mare, Camera de Comerț și Industrie, filiala Košice și Asociația Someș-bazar din Ungaria.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Celălalt proiect publicat pe site-ul Interreg Europe este cel realizat de orașul Carei în colaborare cu orașul Nyírbátor din Ungaria. Primăria orașului Nyírbátor, în calitate de solicitant principal, a depus în anul 2012, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Interreg România Ungaria 2007-2013, proiectul „Cooperare transfrontalieră între Nyírbátor și Carei pentru dezvoltarea atracțiilor turistice”.

Proiectul a fost lansat în colaborare cu biserica greco-catolică din Nyírbátor și Primăria Orașului Carei. Scopul proiectului a fost realizarea unui pachet turistic comun, implementarea unui marketing performant, respectiv creșterea numărului de vizitatori. În vederea atingerii acestor scopuri s-au materializat următoarele îmbunătățiri: înființarea la Nyírbátor a unui centru pentru vizitatori și a unei școli de echitație, respectiv renovarea bisericii greco-catolice, iar la Carei reabilitarea sălii de echitație și înființarea unui muzeu de ceară în incinta castelului.

 

https://www.amsieu.ro

Related posts

Satu Mare: 846 de persoane cu recomandare de izolare

observator

David are nevoie de ajutor

observator

Primul raliu pentru vehiculele istorice, organizat în județ (Foto)