Observator Transilvan
Bihor

Nu lăsați mijloacele de încălzire în funcțiune, nesupravegheate!

Marți, 16 aprilie , o casă din localitatea Cetariu a fost cuprinsă, în întregime, de flăcări, cel mai probabil din cauza jarului căzut dintr-o sobă lăsată în funcțiune, nesupravegheată.

          Sesizarea privind producerea incendiului a fost primită în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor, în jurul orei 11.45, iar pentru gestionarea evenimentului, la fața locului au fost mobilizați imediat, pompierii militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, fiind alertat totodată și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al unității administrativ-teritoriale.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

          În momentul sosirii echipajelor de pompieri, ardea violent, cu flacără deschisă și degajări mari de fum, întreaga casă.Echipajele de pompieri au acționat cu  două autospeciale de lucru cu apă și spumă, localizând și lichidând focarele în aproximativ 30 de minute.

          Incendiul, a cărui cauză probabilă a constituit-ojarul căzut din sobă, a afectat în totalitate cele două camere ale locuinței și circa 70% din acoperișul acesteia.

Pentru preîntâmpinarea situațiilor de urgență generate de mijloacele de încălzire, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor reguli și măsuri de apărare împotriva incendiilor.

Se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii sau nesupravegheate;

Nu folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;

Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;

Nu adormiţi niciodată înainte de a vă asigura că focul din sobă este stins;

Nu lăsaţi nesupravegheate sisteme de încălzire electrice, aflate în funcțiune.

Informații detaliate despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență

https://www.amsieu.ro

Related posts

DRDP scoate posturi la concurs

observator

Se majoreaza taxele la depunerea gunoiului (Foto)

observator

Parte integrantă din comunitate: aproape de semeni (Foto)

observator