Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Harghita Hunedoara Maramures Mures Salaj Satu mare Sibiu

O noua avertizare de ploi și vijelii

ANM a emis o nouă avertizare de manifestări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate, valabilă până miercuri 3 iunie, ora 08.00.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

În Transilvania, vremea va fi rece în intervalul 1…4 iunie când mediile maximelor se vor situa între 14 și 18 grade, iar ale minimelor între 4 și 8 grade, apoi se va încălzi treptat, astfel încât în intervalul 5…7 iunie regimul termic se va situa peste cel caracteristic perioadei, cu maxime până la 28 de grade și minime de 12 grade.

În intervalul 8…14 iunie nu vor fi variații termice semnificative, astfel că, în medie, maximele se vor situa între 24 și 26 de grade, iar minimele între 10 și 12 grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Zeci de interventii, în week-end, pentru pompierii aradeni

observator

Coronavirus la Primărie. Institutia isi suspenda activitatea

observator

Paula Seling a concertat la Carei

observator