Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Harghita Hunedoara Maramures Mures Salaj Satu mare Sibiu

Organizarea concursului de titularizare a fost deblocată

Ordonanța promulgată de Iohannis prevede exceptarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de predare vacante din școli, universități, institute de cercetare și Academia Română de la suspendarea aplicată în cazul altor instituții și autorități publice, pe durata stării de alertă.

Legea a fost adoptată săptămâna trecută de Senat, în calitate de cameră decizională, și a modificat articolul din Legea 55/2020 care bloca organizarea concursurilor de angajare în instituţii publice, inclusiv titularizarea în învăţământ.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Legea promulgată de Klaus Iohannis prevede stabilirea unor măsuri privind buna funcționare a sistemului de învățământ pentru asigurarea continuității procesului de învățământ pe durata stării de urgență și până la „eliminarea restricțiilor privind adunările publice”, astfel încât, inclusiv pentru formele de învățământ cu frecvență redusă, procesul de învățământ să se poată realiza și în modul online.

Reamintim că, pe 18 iunie, Ministerul Educației anunța că titularizarea se suspendă pentru a respecta legea prin care este instituită starea de alertă, care prevede că instituțiile publice nu pot organiza concursuri pentru ocuparea posturilor vacante.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Focuri de arma cu urmărire în trafic

observator

Incendiul a fost lichidat

observator

Călăuza prinsă de politisti

observator