Observator Transilvan
Bihor

Peste 300 de amenzi in trafic

Peste 300 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, la sfârșit de săptămână – 232 dintre sancțiunile aplicate au fost pentru exces de viteză.

În perioada 6-8 martie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 318 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 130.295 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 30 de permise de conducere.

De asemenea, au fost reţinute șapte certificate de înmatriculare, au fost constatate 12 infracțiuni și șapte tamponări. 232 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 29 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 16 pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, șase sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, cinci sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip ”mâini libere”, cinci conducători auto au fost sancționați pentru lipsa I.T.P., au fost sancționate șase depășiri neregulamentare, iar 19 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, duminică, 8 martie a.c., la ora 16.18, pe strada Calea Aradului din municipiul Oradea a fost depistată în trafic o femeie de 31 de ani, din localitatea Bicaci, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 132 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

Conducătoarea autoturismului care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionată contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Carburantii s-au scumpit mult în ultimele luni

observator

Copila de 2 ani, acroșată de o masina

observator

Deseurile biodegradabile, colectate separat

observator