Observator Transilvan
Cluj

Prelevare de organe in plina pandemie. A salvat mai multe vieti (Foto)

Familia unui pacient, diagnosticat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, a decis prelevarea de organe de apartinator. Profesionalismul şi efortul deosebit depus în această situaţie de pandemie de către echipa ATI neurochirurgie a spitalului din Cluj Napoca, Dr. Monica Scutariu – kdp şi as. Susana Stănescu – coordonator transplant, au făcut posibil ca alte vieţi, a căror unică şansă era transplantul, să fie salvate.

Efortul şi dedicarea echipei de la spitalul din Cluj a fost preluat de echipa de prelevare ficat a Institutului Clinic Fundeni (Dr. Genady Vatachki, Dr. Alexandru Onofrei, as. Rodica Dinu) şi de rinichi a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Cluj (Dr. Dan Pop şi Dr. Dan Burghelea), care au încheiat cu succes această etapă.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Putem spune că transplantul este cu siguranţă una dintre cele mai mari realizări ale medicinei moderne, care contribuie cu succes la salvarea sau la prelungirea vieţii oamenilor şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora. Astfel, un alt pacient a primit şansa la o viaţă mai bună după operaţia de transplant de ficat realizată în cadrul Centrului de Transplant Hepatic Fundeni, condus de Prof. Dr. Irinel Popescu, de către echipa Conf. Dr. Vlad Brașoveanu, alături de echipa ATI , coordonată de Dr. Daniela Ungureanu. Astăzi, la Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal Fundeni, echipele chirurgicale: Dr. Costin Gângu, Dr. Cătălin Baston, Dr. Margaritis Guler Silviu, Dr. Ioan Manea, cu suportul ATI asigurat de Dr. Iulia Mitroi, aduc bucuria vieţii prin transplant renal pentru alţi doi pacienţi.

Transplantele de cornee se vor realiza la Spitalul Militar Central Bucureşti, redând vederea pentru alţi doi oameni. Este de remarcat şi apreciat munca depusă în aceste zile foarte dificile de personalul din laboratorul de imunologie al IC Fundeni, condus de Prof. Dr. Ileana Constantinescu.

Related posts

Orban anunța controale în toată țara !

observator

Nu a mai inceput vaccinarea la cabinetele medicilor de familie

observator

Tamponare pe strada Fabricii

observator