Observator Transilvan
Maramures

Premiera medicala la SJU Baia Mare

O premieră medicală a fost înregistrată vineri, 29 mai, la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. O pacientă de 42 de ani care prezenta atât patologie de natură ginecologică cât și digestivă a fost operată de medicii de pe două secții, sub o singură anestezie.

Pacienta a fost internată cu mai multe probleme medicale, respectiv patologie ginecologică determinată de un chist ovarian voluminos de aproximativ 12 cm si patologie digestivă care a dus la litiază biliară. Bolnava a fost operată laparoscopic, efectuându-se în același timp anexectomie dreaptă și colecistectomie.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

La această intervenție care a implicat mai mulți medici au participat doctorul Gavrilă Timiș, șeful Secției Obstetrică – Ginecologie, medicul specialist de pe aceeași secție, Mircea Rednic, dar și doctorul Rodica Ghenea de pe Secția Chirurgie generală, în timp ce anestezia a fost asigurată de doctorul Ștefan Pop. Doctorii de pe Secția Obstetrică-Ginecologie, respectiv Gavrilă Timiș și Mircea Rednic au soluționat partea ginecologică, iar medicul Rodica Ghenea a realizat partea chirurgicală, fiind asistată până la final de colegii ei.

Intervenție a fost realizată laparoscopic, în mai puțin de două ore.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Coduri galbene si portocalii de furtuni, aproape în toată țara

observator

Locurile de muncă vacante, trebuie raportate

observator

Alexandru Rafila: 15 elevi într-o clasa, banci distantate

observator