Observator Transilvan
Satu mare

Prezentare multimedia la castel. Tema principala: Brancusi

Miercuri, 19 februarie, de la ora 11.15, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei s-a desfășurat prezentarea multimedia intitulată „Brâncuși – inspirație, talent, geniu”, organizată cu ocazia împlinirii a 144 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși.

În cadrul manifestării a avut loc o prezentare biografică a sculptorului, structurată în trei părți: prezentarea primilor ani de viață, a tinereții și a primelor lucrări, respectiv maturitatea artistică și marile creații, realizată de Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Participanții la eveniment au putut admira și o mică expoziție conținând paisprezece imagini despre creații reprezentative ale artistului, expoziție realizată de Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

La manifestarea culturală a asistat o clasă de elevi de la liceul Teoretic Carei, alături de doamna profesoară Mențiu Gabriela, dar și alte cadre didactice și iubitori de cultură.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, cu sprijinul Direcției de Cultură.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Ziua Holocaustului marcata, azi, la Satu Mare

observator

Peste 2.600 de persoane au tranzitat Vama Petea

observator

Trei persoane in audiente la prefect

observator