Observator Transilvan
Turism

Record de turisti la Salina Turda

690.000 de persoane au vizitat anul trecut Salina Turda. Acesta reprezinta un numar record de turisti, spun specalistii din domeniul de resort.

„A înregistrat anul trecut un record de turişti care au vizitat Salina Turda, de aproape 690.000, în creştere cu 12% faţă de 2017, din care 35% au provenit din străinătate, din ţări precum Ungaria, Polonia, Israel, Germania. Acest lucru ne confirmă că promovarea Salinei Turda în extern a dat roade şi că suntem extrem de bine cotaţi în turismul internaţional. Ca planuri pentru acest an, ne propunem să înaintăm cu finanţarea pentru dezvoltarea turistică prin includerea în circuit a minei Iosif, cunoscută sub numele de Sala Ecourilor. Proiectul necesită o finanţare de 20 de milioane de euro, studiul de fezabilitate este finalizat şi trebuie să identificăm axele de finanţare împreună cu Primăria Turda. Deschiderea minei Iosif înseamnă dublarea circuitului vizitabil din Salina Turda”, spus directorul Salinei Turda, Simona Baciu.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

În acest proiect ar urma să se rezolve și accesul în salină prin montarea unor lifturi cu o capacitate de 60 de persoane.

”Cu siguranţă, în acest an vom depăşi cifra de 730.000 de vizitatori, cât are populaţia judeţului. Turismul din Transilvania a fost pe un trend pozitiv şi tot ceea ce a trebuit noi să facem a fost să punem Salina Turda în valoare”, a precizat Simona Baciu.

Related posts

Lacu Roșu – un loc de vizitat vara aceasta

observator

Când se redeschid plajele ? Ce spune Nelu Tataru ?

observator

Satu Mare: După data de 15 mai putem face drumeții montane pe alte două trasee în curs de omologare

observator