Observator Transilvan
Pastila de sanatate

Remedii naturiste pentru tusea care nu mai trece

Pentru tusea care nu mai trece şi pentru răguşeală, de mare ajutor vă pot fi ceaiurile făcute din ridiche neagră, cel de varză albă, ambele amestecate cu miere, ca şi sucul de ceapă.

Sucul de varza albă cu miere se face din varză proaspătă, care se curăţă de foile exterioare, se spală şi se scurge de apă. Tocaţi mai întâi varza cu cuţitul iar apoi daţi-o de două ori prin maşina de tocat şi stecuraţi-o. În suc se adaugă miere după gust. Se pătrează la frigider însă nu mai mult de 24 de ore. Până la vindecarea bronşitei se recomandă 5-6 linguri pe zi.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Se face din circa 100 de grame de ceapă (bulb). După ce a fost spălată, ceapa se mărunţeşte, se dă prin răzătoare şi prin maşina de tocat. Se stoarce şi se separă sucul. Se ia câte o linguriţă, de trei ori pe zi, până la ameliorarea bolii.

Inhalaţii pe bază de plante pentru tusea care nu mai trece

Inhalaţiile de muşeţel, levanţică, cimbru acţionează asupra organismului prin fluidificarea secretiilor bronhice, ceea ce duce la uşurarea expectoraţiei.

Luaţi părţi egale din următoarele plante: muşeţel, lenvănţică, cimbru, izmă, rozmarin, frunze şi ramuri tinere de pin de munte.

Din amestec folosiţi două linguri la un litru de apă fierbinte, pe care-l puneţi într-un vas smălţuit, cu gura largă. Persoana bolnava se aşează în faţa vasului, aplecându-se cu capul deasupra lui şi se acoperă cu un prosop de baie. Atâta timp cât din bol ies aburi se aspiră pe nas şi pe gură, alternativ, timp de 20-30 minute.

După ce prosopul este dat la o parte se şterge faţa cu o cârpă umedă, uscându-se apoi cu un prosop, acesta lăsându-se ceva timp pe cap, pănă se răcoreşte.

Se recomandă două inhalaţii pe zi, una dintre ele seara, înainte de culcare. În plus, se mai pot folosi la inhalaţii şi uleiul de brad, de pin sau de molid, datorită efctelor antiinflamatorii şi antiseptice asupra căilor respiratorii.

Puneţi câteva picături de ulei într-un vas cu apă fierbinte şi aspiraţi adânc vaporii degajaţi. Pe lângă aceste uleiuri mai puteţi apela şi la uleiul de ienupăr (are efect calmant) sau de isop, folosindu-l în acelaşi mod (se pun câteva picături într-un vas cu apă fierbinte şi se inspiră adânc. Se recomandă inhalaţii de 2-3 ori pe zi).

https://www.amsieu.ro

Related posts

Pe chip ti se citesc toate bolile din corp

observator

Bilant Covid – 5 noiembrie

observator

Un copil bolnav de cancer are nevoie de ajutor

observator