Observator Transilvan
Bihor

S-a aprobat reabilitarea mai multor străzi din Cartierul Episcopia

În ședința Consiliului Local de joi, 26 martie, s-a aprobat un pachet important de proiecte de hotărâri care privesc reabilitarea mai multor străzi din Cartierul Episcopia.

Este vorba de şase străzi: Drumul Hotarului, Ciucașului, Cântărețului, Moviliței, Valea Frumoasă și Dealului. Toate aceste străzi se află momentan într-o stare tehnică precară, ce se accentuează din cauza lipsei îmbrăcăminții rutiere și a sistemului deficitar de colectare și evacuare a apelor din zona drumului.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Străzile au o lungime totală de 4,3 km și sunt situate în zona de deal, între str. Matei Corvin și extinderea drumului expres la care se lucrează acum. Primarul Ilie Bolojan a precizat: ”Prin aceste lucrări de reabilitare, un cartier vechi al Oradiei, care nu avea atâtea străzi modernizate, va intra practic în regimul urban.

Valoarea estimată a lucrărilor de modernizare este de 3,9 milioane de euro. Fiind străzi situate pe deal se vor face consolidări de ziduri, pentru a consolida pereții care susțin aceste străzi. Totodată, canalizarea pluvială care colectează apele de pe

drumul expres va fi preluată de canalizările care vor fi amenajate în cartiere, în așa fel încât să fie drenate toate apele”.

Prin aceste lucrări va fi asigurată și legătura dintre drumul expres și acest cartier, astfel încât să existe acces atât de pe str. Matei Corvin, cât și de pe drumul expres. Licitația pentru aceste lucrări va fi demarată săptămâna viitoare. Termenele prevăzute sunt: 3 luni pentru achiziția lucrărilor, 1 lună pentru proiectare și 4 luni pentru execuția propriu-zisă.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Cardurile de sănătate eliberate până în 2014 vor fi rescrise

observator

Aproape 70.000 de persoane au tranzitat granița tarii

observator

Fermierii așteptați sa depună cererile de plata

observator