Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Financiar Harghita Hunedoara Maramures Mures Salaj Satu mare Sibiu

Se anunța scumpiri. Ce spun specialistii ?

Reprezentanții industriei alimentare vorbesc despre scumpiri în lanț începând din această toamnă, pentru toate produsele.

Scumpirile sunt generate de pandemia de coronavirus, dar și de secetă. Datele institutului Național de Statistică ne arată că prețurile ar putea crește cu 23% în perioada următoare, iar în contextul economic dificil românii sunt prudenți, cumpără mai puține produse și servicii.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Dragoș Frumosu, coordonator departament Industrie Alimentară PPU-SL, spune că prețul alimentelor începând din septembrie va crește semnificativ.

Pandemia a blocat industria alimentară destul de mult. Chiar dacă am avut un început când ne speriam vizavi de cantitatea mare de cumpărături pe care o făceau românii, apoi am ajuns în situația să facem stocuri pentru că au scăzut vânzările. A scăzut puterea de cumpărare, fiind foarte mulți șomeri în această perioadă (…). Am cerut sprijinul statului…pauză. Niciun răspuns”, acuză acesta.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Poliția Satu Mare își reduce programul cu publicul

observator

Accident mortal. O mașina s-a rasturnat (Foto)

observator

Coronavirus: 6.681 de decese

observator