Observator Transilvan
Arad

Se execută lucrări de toaletare și corecție a arborilor din municipiul Arad

În perioada 21-25 februarie, echipele edilitare gestionate de Primăria Municipiului Arad prin Serviciul Edilitar și Dezvoltare Mediu Urban vor acționa în cartierul I. G. Duca (Vlaicu), continuând lucrările de toaletare și corecție a arborilor amplasați pe domeniul public.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Astfel, în ultima săptămână a lunii februarie, se vor efectua lucrări specifice asupra arborilor amplasați înaliniament, pe Calea Aurel Vlaicu – partea stângă. Amintim faptul că în cursul săptămânii trecute au fost realizate astfel de activități pe partea dreaptă a tronsonului de drum cuprins între zona UTA și zona Fortuna. Toaletarea arborilor pe această arteră principală se aplică pentru obținerea unui aspect unitar și vizează înlăturarea ramurilor uscate, a cioturilor rezultate în urma căderilor de ramuri, a lăstarilor lacomi ce apar la baza arborilor sau pe trunchi și totodată, asigurarea și optimizarea vizibilității elementelor de semnalizare rutieră (semafoare, indicatoare de circulație).

Concomitent, în cursul aceleiași perioade, se vor realizași activități de toaletare a arborilor amplasați pe arterele secundare din cartierul Vlaicu – partea stângă, respectivîn zona asociațiilor de proprietari.

În același timp, Primăria Municipiului Arad are în vedere și organizează intervențiile punctuale de urgență, constatate pentru arborii din toate cartierele municipiului. Acest tip de intervenții privesc situațiile în care se impune toaletarea imediată a acelor arbori a căror ramuri fie ajung în imobilele alăturate, fie interferează cu rețelele de utilități publice suprateran, existând riscul de a produce pagube materiale semnificative.

Scopul și durata lucrărilor de toaletare a arborilor

Lucrările specifice asupra arborilor amplasați în mediul urban, efectuate de echipele edilitare, sunt reprezentate de tăieri de formare, întreținere, regenerare și corectare, după caz. Precizăm că în Planul de toaletare a arborilor amplasați pe domeniul public al Municipiului Arad sunt programate lucrări de toaletare a arborilor amplasați pe domeniul public .

Plantări de arbori

Activitățile de toaletare a arborilor din municipiul Arad se subscriu eforturilor Primăriei Municipiului Arad de întreținere optimă a spațiilor verzi din municipiu. Totodată, în cursul acestui an a fost demarată campania de plantare “2.500 de copaci pentru Arad pentru arădeni”. Puieții plantați în ampla acțiune a administrației pot fi identificați pe principalele bulevarde și artere ale orașului. Copacii care poartă însemnele campaniei anterior menționate, recent plantați, contribuie la regenerarea spațiilor verzi din mediul urban.

 

https://www.amsieu.ro

Related posts

Ce dispozitii au primit prefectii de la Guvern ?

observator

A furat oi, apoi le-a vândut

observator

Drum blocat de un copac doborât de furtuna (Foto)

observator