Observator Transilvan
Alte stiri Financiar

Se ieftinesc gazele. Cine spune asta ?

Gazele pentru populaţie se vor ieftini după liberalizarea prețurilor, care va avea loc pe 1 iulie, anticipează ministrul Economiei, Virgil Popescu. Și consumatorii industriali se vor bucura de prețuri mai bune, crede ministrul.

Începând cu data de 1 iulie, preţul la gaze va fi format liber şi cred că pentru prima dată nu mai putem vorbi de creşterea preţului la gaze, ci cu cât va scădea preţul la gaze. Eu sunt foarte optimist şi o să vedeţi că avem dreptate. Preţul la gaze, în urma liberalizării, va fi mai mic decât preţul pe care populaţia îl plăteşte în momentul acesta, un preţ reglementat. Cert este că este nevoie de o informare amplă a populaţiei, a consumatorilor casnici – ce trebuie să facă, cum pot să schimbe un furnizor foarte simplu, indiferent dacă au semnat sau nu un contract cu furnizorul din acest moment. (…) Sunt oferte mai bune pe piaţă decât ofertele celor doi mari furnizori, care deţin peste 90% din piaţă. Trebuie să mai ştie consumatorii casnici că una este distribuţia gazelor, deci cei care deţin conductele de distribuţie a gazelor, şi alta este furnizarea. (…) Tariful de distribuţie a rămas reglementat peste tot în Europa, deci acolo nu poate fi umblat”, a declarat Virgil Popescu joi,la începutul şedinţei de guvern.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

El a adăugat că şi clienţii industriali vor avea acces la gaz ieftin după liberalizarea preţului.

S-a înlocuit modalitatea de vânzare pe bursă a gazului de către producător cu o vânzare, tot pe bursă, într-un mod transparent şi sub altă formă. Acolo pot participa inclusiv clienţi industriali mari, să cumpere gaz direct de la producători, să evite furnizorii”, a mai spus ministrul.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Coronavirus: Peste 8.400 de cazuri confirmate in Romania

observator

Apelarea abuzivă la 112 poate fi pedepsită mai aspru

observator

Tăriceanu, desemnat candidatul ALDE la prezidenţiale

observator