Observator Transilvan
Satu mare

Se vor infiinta trei case de tip familial in judet

În cadrul ședinței extraordinare de astăzi, 14 iunie, consilierii județeni sătmăreni au aprobat singurul proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței, cel privind dreptul de revocare a Spitalului Județean Satu Mare asupra imobilului situat în orașul Tăsnad, pe strada Nicolae Bălcescu nr. 38, aflat în proprietatea publică a judetului și darea acestuia în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

Prin votul consilierilor, în clădirea din Tășnad se va înființa și va funcționa una dintre cele trei case de tip familial care urmează a fi construite printr-un proiect al DGASPC Satu Mare, numit „Închiderea Centrului de plasament al copilului Floare de colț, Halmeu și dezvoltarea de alternative familiale de îngrijire” în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. DGASPC urmează să întocmească documentația necesară pentru proiectul a cărui valoarea maximă eligibilă este de 1.000.000 de euro.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Acest proiect va avea ca scop închiderea Centrului de plasament al copilului (CPC) „Floare de colț” Halmeu prin înființarea a trei case de tip familial în județ. În prezent, în CPC „Floare de colț” Halmeu sunt ocrotiți 47 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 5-21 ani. Conform rezultatelor evaluării multidisciplinare și a concluziilor privind șansele reale de viitor ale copiilor/tinerilor, din cei 47 de rezidenți actuali, 36 vor beneficia de serviciile nou înființate. Prin urmare, fiecare Casă de tip familial va fi proiectată cu 12 locuri, în total 36 de locuri.

Prin acest proiect, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a județului Satu Mare își propune continuarea reformei privind protecția copilului prin implementarea unui plan de dezinstituționalizare. Aceasta înseamnă pe de o parte închiderea unităților clasice, de tip vechi care nu acordă servicii personalizate copiilor și dezvoltarea unor alternative de tip familial la standardele impuse de legislația în vigoare, constând în case de tip familial care să ofere o creștere a calității îngrijirii copiilor.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Covid. Romanii se vor putea vaccina gratuit

observator

Deseurile biodegradabile, colectate separat

observator

Unde se trăiește cel mai bine în Romania ?

observator