Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Financiar Harghita Hunedoara Maramures Mures Salaj Satu mare Sibiu

Somajul tehnic se prelungeste. Vezi pana când

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a explicat că șomajul tehnic se va prelungi după expirarea stării de urgență, în primă instanță, până la 1 iunie, apoi după acea dată va exista o prelungire doar pentru câteva domenii de activitate. Aceasta a transmis, la Digi24, un mesaj celor care nu au primit banii de la angajator: „Dacă există angajați care nu au încasat șomajul tehnic aferent lunii martie, de urgență să depună sesizare la Inspecția Muncii”.

Șomajul tehnic se va prelungi cu siguranță. În primă instanță se va prelungi până la 1 iunie pentru toate domeniile acoperite și acum, iar de la 1 iunie doar pentru câteva. E importantă și legea votată în Parlament dar și opțiunea pe care Guvernul o avem pe baza studiilor epidemiologice, de a canaliza această măsură care totuși este pasivă. Înseamnă că persoana stă acasă, nu lucrează.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Restul economiei va fi sprijinită în mod activ ca să-și reia activitatea printr-un pachet de măsuri active, adică măsuri care să sprijine revenirea în activitate, pentru o perioadă de 3 luni în sumă fixă. Ne gândim să acoperim o parte din costul salarial, undeva între 35 % – 45 %. După 3 luni suma va descrește, pe măsură ce companiile reintră în activitate.

Cei mai mulți angajatori sunt de bunăcredință, dar sunt și probleme. Am informații că există întârzieri la plata angajatorilor pentru angajați. Noi pentru luna martie am plătit demult.

Noi am trimis banii de două săptămâni, iar angajatorul are obligația să plătească șomajul tehnic în 3 zile. Acum facem plăți pentru luna aprilie.

Vreau să spun că cea mai mare parte dintre angajatori au virat banii, am mesaje de la oameni. Dar sunt și semnale de la oameni care îmi spun că nu au primit banii, fondurile de șomaj aferente lunii martie, și acest lucru este foarte grav.

Toți cei care se confruntă cu această problemă trebuie să facă de urgență sesizare la inspectoratele teritoriale de muncă din județul în care își desfășoară activitatea firma respectivă.

Dacă există angajați care nu au încasat șomajul tehnic aferent lunii martie, de urgență să depună sesizare la Inspecția Muncii”, a transmis Violeta Alexandru.

https://www.amsieu.ro

Related posts

I-au scos trupul din Mures. Bărbatul s-a înecat

observator

775 de persoane au ajuns în carantina

observator

Accident la mina ! Doi oameni prinsi sub daramaturi !

observator