Observator Transilvan
Satu mare

Suntem codasi peste tot ! In cat timp ar parcurge un tren din Japonia distanta dintre Satu mare si Bucuresti ?

Un profesor pasionat de geogarfie și cartografie, Ionut Tudose, a reliefat situația retelei feroviare din Romania. Spre comparație, potrivit dascalului, un tren din Japonia ar parcurge distanța dintre Satu Mare și Bucuresti în doar 4 ore.

Ionut Tudose este administratorul site-ului Geografilia.blogspot.com.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

„Am realizat această hartă consultând site-ul Mersul trenurilor pentru a surprinde un aspect deloc plăcut al rețelei feroviare din România. Izocronele sunt liniile care unesc punctele cu aceeași valoare temporală, durată sau frecvență (isos = egal; chronos = timp). În cazul de față ele unesc punctele atinse cu trenul, pornind din București, într-un interval de o oră, două, trei ș.a.m.d.

Au fost luate în considerație rutele interregio directe cele mai scurte, iar pentru regiunile nedeservite de acestea (Valea Buzăului, Putna, Apuseni etc.) s-a considerat varianta cea mai scurtă dintre cele care presupun schimbarea trenului, inclusiv timpul de așteptare. Valorile nu cuprind și întârzierile frecvente. În medalion observați situația ipotetică a unei rețele feroviare ca în Japonia. Trenurile shinkansen ar străbate distanța București – Satu Mare în maximum patru ore.

Pentru vectorizare am folosit software-ul de grafică open-source, Inkscape, fără a fi deci nevoie să lucrez în mediu georeferențiat. O astfel de hartă se poate face și în GIS, prin interpolare automată” scrie dascalul pe ste-ul sau.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Livada de visini

observator

Perchezitii. Satmarean reținut pentru trafic de droguri (Video)

observator

Tur și Crasna sub cod galben de inundații

observator