Observator Transilvan
Alba Bihor Brasov Cluj Mures Sibiu

Tabara de colinde la Gabud. Sute de participanti (Foto)

600 de tineri din Romania și strainatate au participat la Mânăstirea Oasa din Gabud, la o tabara de colinde. Au participat cete de tineri din diferite colţuri ale ţării: București, Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu, Timișoara, Oradea, Târgu-Mureș, Iași, Alba Iulia, dar și din străinătate.

Toți participanții la tabără au făcut parte dintr-un grup, dintr-o ceată de colindători, pentru că tradiţia colindatului e un bun comun care s-a născut şi s-a transmis prin efortul colectiv al tuturor generaţiilor. Ceea ce i-a unit pe toți tinerii prezenţi a fost bucuria de a duce mai departe moştenirea spirituală a neamului românesc, respectiv bucuria de a colinda împreună” au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

În cele trei zile de Crăciun, tinerii au colindat în satele de pe Valea Sebeșului, din Mărginimea Sibiului, din jurul Găbudului, dar și în orașe precum Alba Iulia, Aiud, Sibiu, Brașov, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Petroșani, Arad și Timișoara.

În 28 și 29 decembrie, tinerii s-au reîntâlnit la Schitul Găbud pentru a încununa împreună încheierea taberei. Timp de cinci zile, tinerii, îmbrăcaţi în costume populare, au vorbit doar în graiul colindelor vechi româneşti şi au respirat aerul tradiţiilor româneşti.

 

https://www.amsieu.ro

Related posts

Ați văzut-o ? Poliția o cauta peste tot (Foto)

observator

Incendii în Tinca, Oradea, Aleșd și Uileacu de Munte

Man Cristina

Se menține valabilitatea actelor de identitate

observator