Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Financiar Harghita Hunedoara Maramures Mures Salaj Satu mare Sibiu

Talonul de pensie poate fi trimis și online

Talonul de pensie poate fi trimis, la cerere, în format electronic, pe e-mail sau în contul online deschis în portalul Casei Naționale de Pensii Publice. Prevederea este cuprinsă într-o lege care a fost promulgată, joi, de președintele Klaus Iohannis.

Casa Naţională de Pensii Publice transmite, la cerere, în format electronic, pe e-mail sau în contul on-line deschis în portalul CNPP, documentul de informare cu privire la sumele plătite beneficiarilor care au optat pentru efectuarea plăţii drepturilor (…) în cont curent sau în cont de card.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Documentul de informare (…) se transmite în format electronic începând cu luna următoare înregistrării cererii, în maximum 48 de ore de la efectuarea plăţii drepturilor în cont curent sau cont de card”, se arată în legea promulgată azi.

Documentul de informare, transmis în format electronic, produce efecte juridice identice cu documentul de informare cu privire la sumele plătite transmis lunar la domiciliu sau, după caz, la reşedinţă prin serviciul de corespondenţă standard.

În plus, este acceptat ca document valid în relaţia cu toate instituţiile şi autorităţile publice. Instituţiile şi autorităţile publice care îl solicită nu vor condiţiona oferirea de informaţii sau de servicii de prezentarea documentului în format fizic.

Talonul în format electronic conţine toate elementele de identificare unică de pe documentul fizic omolog, se mai arată în noua lege.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Related posts

Decretul a trecut ! S-a prelungit starea de urgenta !

observator

Stalp în flacari

observator

Peste 95.000 de persoane au trecut granița țării

observator