Artizanii dar și fermierii din zona le-au făcut o mare bucurie bistrițenilor care apreciază și consumă produsele locale. După o pauză de două luni, astăzi, 23 mai, s-a redeschis piața de la Biserica Evanghelică în condiții speciale de securitate sanitară și distanțare socială.
Au venit cu brânză și produse lactate Grigore Creța din Ruștior și producătorii din Sângeorz-Băi, chef Nina Rus și-a delectat din nou clienții cu păstrăv afumat, salată de icre, tot felul de conserve pe bază de păstrăv, dar și de legume, familia Ban și Liviu Rebreanu și Ioana Hangan-Pudilic au adus pâine tradițională, plăcinte și alte bunătăți făcute în cuptoare vechi, iar familia Rânziș dulcețuri, compoturi și siropuri din fructe de pădure.
Nu a putut lipsi nici Dinu Pleșa cu uleiurile lui presate la rece sau Sorin Tisa cu frumoasele lui obiecte din lemn, făcute cu atât de multă dragoste și migală.