Observator Transilvan
Turism

Taxa de vizitator intr-un oras din Romania

Pentru a intra in rand cu metropolele lumii, unul din orasele din Romania a introdus din 1 ianuarie 2019 o taxa de vizitator. Astfel, turistii care aleg sa stea la un hotel din oras vor plati cu 1% mai mult, incepand din acest an.

Decizia a fost luată în ultima şedinţă a anului trecut de consilierii locali la solicitarea „printr-o scrisoare deschisă a mai multor reprezentaţi ai industriei hoteliere din Cluj-Napoca”.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

In topul atracţiilor din Cluj-Napoca este un obiectiv turistic care, de fapt, nu se află în oraş: Cheile Turzii. Topul este completat de Parcul Central, Statuia lui Matei Corvin din Piaţa Unirii, Biserica Sfântul Mihail. La capitolul muzee, pe acelaşi TripAdvisor în top este Muzeul Zoologiei, care practic constă din 4 încăperi cu animale împăiate şi insectare, înghesuite la parterul clădirii unde se află Facultatea de Biologie. Muzeul de Istorie a Transilvaniei este aproape în totalitate închis de mai mulţi ani, iar Muzeul de Artă este găzduit într-o clădire ce va fi retrocedată. Salina care se află în micul orăşel Turda este mai vizitată decât întregul oraş Cluj-Napoca.

Cele mai multe hoteluri din Cluj-Napoca au adăugat la preţurile practicate taxa specială de 1% de la 1 ianuarie.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Relaxare la Cabana Șapte. Unde se afla ?

observator

Un castel de poveste in inima Transilvaniei. Merita vazut (Foto)

observator

Risc de avalanșa crescut ! Stratul de zăpada: 154 cm !

observator